Bemanningsföretag som lösning på personalbristen inom vården

Bemanningsföretag för läkare har blivit allt vanligare i dagens hälso- och sjukvårdssystem. Dessa företag erbjuder en lösning på den växande personalbristen inom vården genom att tillhandahålla erfarna och kvalificerade läkare för kort- och långsiktiga uppdrag. Genom att använda sig av bemanningsföretag kan sjukhus och vårdinrättningar snabbt fylla vakanta tjänster och säkerställa en kontinuerlig vård för patienterna.

Att möta behoven för en effektiv vård

Läkarebemanning är en process där bemanningsföretag matchar kvalificerade läkare med vårdinrättningar som har behov av extra personal. Detta kan vara på grund av säsongsvariationer, personalens sjukfrånvaro eller tillfälliga projekt. Genom att använda sig av bemanningsläkare kan sjukhus och kliniker snabbt och smidigt fylla vakanser och säkerställa att patienterna får den vård de behöver. Detta är särskilt viktigt för att undvika överbelastning av personalen och för att säkerställa en effektiv vård.

En tillförlitlig partner för vårdinrättningar

Läkarebemanningsföretag spelar en viktig roll som en tillförlitlig partner för vårdinrättningar. Dessa företag har ett brett nätverk av kvalificerade läkare som kan tillhandahålla kompetens och erfarenhet inom olika specialiteter. Genom att samarbeta med ett läkarebemanningsföretag kan vårdinrättningar snabbt hitta rätt läkare för sina specifika behov och undvika långa rekryteringsprocesser. Dessutom kan bemanningsföretagen erbjuda flexibla lösningar och snabbt anpassa sig till förändrade behov inom vården.

Bemanningsföretag för läkare

Att använda sig av bemanningsföretag med läkare kan vara en win-win-situation för både vårdinrättningar och läkare. För vårdinrättningar innebär det att de kan fylla vakanta tjänster snabbt och säkerställa en kontinuerlig vård för patienterna. För läkare innebär det att de kan få möjlighet att arbeta på olika platser och få erfarenhet inom olika specialiteter. Dessutom kan läkarebemanningsföretag erbjuda konkurrenskraftiga löner och förmåner för sina läkare, vilket kan vara attraktivt för dem som söker flexibilitet och variation i sitt arbete.

Bemanningsföretag för läkare fungerar som tillförlitliga partners för vårdinrättningar och erbjuder flexibla lösningar för att möta deras specifika behov. För läkare innebär det möjligheten att arbeta på olika platser och få erfarenhet inom olika specialiteter. Det är en win-win-situation för både vårdinrättningar och läkare. Bemanningsläkare spelar en avgörande roll i dagens hälso- och sjukvård, de tillhandahåller flexibilitet och kontinuitet i patientvård, särskilt under perioder av personalbrist. Deras expertis och tillgänglighet bidrar till att upprätthålla en hög standard på vårdtjänsterna.

Bussbolag i Göteborg: Din guide till att planera den ultimata gruppresan

Bussbolag i Göteborg: Din guide till att planera den ultimata gruppresan

Att planera en gruppresa kan vara både spännande och utmanande. Det gäller kanske speciellt när det gäller att hitta rätt transportlösningar. Men att boka ett bussbolag i Göteborg för din gruppresan behöver inte vara krångligt. Genom att följa tipsen nedan kan du enkelt hitta det bästa bussbolaget för er och njuta av en bekymmersfri och minnesvärd resa.

Tips för att hitta ett bra bussbolag i Göteborg

I den här artikeln guidar vi dig genom processen att boka ett bussbolag i Göteborg för den ultimata gruppresan:

 • Identifiera dina behov. Innan du börjar leta efter bussbolag så ta dig tid att identifiera din grupps specifika behov. Hur många personer ska resa? Vilka är era önskemål gällande komfort och bekvämligheter? Vilken budget har ni? Genom att ha klart för dig vad din grupp behöver kan du lättare hitta det bästa bussbolaget för er.
 • Jämför olika bussbolag. Gör lite research och jämför olika bussbolag i Göteborg. Titta på deras tjänster, priser, tillgänglighet och recensioner från tidigare kunder. Detta hjälper dig att hitta ett bussbolag som både passar era behov och budget.
 • Ta reda på vilka faciliteter och tjänster som erbjuds. Innan du bokar, undersök vilka faciliteter och tjänster bussbolaget erbjuder. Vissa aktörer erbjuder exempelvis Wi-Fi, toaletter, bekväma säten och underhållningssystem. Se till att bussbolaget du väljer kan erbjuda de faciliteter som är viktiga för din grupp.
 • Kontrollera säkerhetsstandarden. Säkerhet är en viktig aspekt att tänka på när du bokar en resa. Se till att bolaget följer alla säkerhetskrav och att deras fordon är väl underhållna. Dessutom bör chaufförerna vara erfarna och ha en god körhistorik.
 • Var tydlig med era resplaner. När du har valt en aktör är det viktigt att vara tydlig med era resplaner, inklusive resrutt, tidsschema och eventuella särskilda önskemål. Ju mer information bussbolaget har, desto bättre kan de anpassa sig efter era behov och se till att resan blir så smidig som möjligt.
 • Boka i god tid. För att säkerställa att ni får det bästa bussbolaget och bästa priset är det viktigt att boka i god tid, speciellt under högsäsong och vid större evenemang. Boka så snart ni har bestämt er för att resa för att undvika besvikelse och stress.

Vad får en specialpedagog i lön?

Som specialpedagog är konkurrensen om jobben relativt liten och många pensionsavgångar väntas dom närmsta åren. För den som känner sig sugen på att utbilda eller vidareutbilda sig finns alltså goda chanser till jobb. Men vad får en specialpedagog i lön? Det finns inget direkt svar på den frågan, eftersom flera saker påverkar nivån.

Faktorer som påverkar lön för en specialpedagog

Det finns som sagt flera saker som påverkar vilken lön en specialpedagog kan få och det kan därför vara svårt att ge ett exakt svar. Genom att veta mer om dom olika faktorerna kan det dock bli enklare att bilda sig en uppfattning.

 • Ålder och erfarenhet – Ålder och erfarenhet hänger ofta ihop och person med låg ålder och kortare erfarenhet har i regel lägre nivå än en äldre och mer erfaren. Enligt statistik går det att se att en pedagog i åldern 18 – 24 år, anställd inom den offentliga sektorn, har ungefär 28 500 kronor i månaden. En specialpedagog i åldern 45 – 54 år ligger betydligt högre – runt ca 41 500 kronor per månad.
 • Olika orter – Efterfrågan är också något som kan påverka lönen och det syns vissa skillnader runt om i landet. Högst lön har pedagogerna i Stockholm, med ett genomsnitt på ca 44 200 kr i månaden. Lägst är lönen i övre Norrland, där snittet ligger runt ca 39 400 kr.

Tjäna mer genom att bli konsult

För den som är utbildad specialpedagog och sugen på en högre lön kan det finnas möjlighet till det genom att bli konsult hos ett bemanningsföretag. Yrkesrollen är densamma men arbetsplatserna kan variera, eftersom en konsult arbetar på uppdrag.

Även här kan dock lönen skilja sig beroende på kompetens och erfarenhet, samt hur flexibelt pedagogen kan tänka sig att arbeta. Att till exempel ta uppdrag i mindre attraktiva områden runt om i landet, där det är svårt att hitta personal, finns chans att få bättre betalt.

Till fördelarna med att arbeta på detta sätt, i stället för att ha en fast arbetsplats, hör bland annat att det själv går att bestämma till exempel arbetstider och arbetsmängd. Det är flexibelt och fritt så för den som gillar nya utmaningar kan detta vara en bra väg att gå – och som dessutom kan ge lite extra klirr i kassan.

Om mediaträning via Pelle Thornberg

Genom att visa upp referenser från tidigare arbeten presenterar medietränaren Pelle Thornberg sin verksamhet på hans hemsida. Vad säger referenserna?

Vad är medieträning?

Med medieträning har personalen kompetens att möta media i exempelvis intervjuer. Det handlar inte bara om vad som ska sägas, eller inte sägas, utan även hur detta sker. Genom att vara tränad i detta bemötande skapas en trygghet och säkerhet.
Exempel på företag som anlitat Pelle Thornberg för detta arbete är:

JM Koncernledning

Pelle Thornberg anlitades av koncernledningen i JM för medieträning. Detta främst för chefer, affärsutvecklare samt olika projektledare. Koncernledningen fick till sist en intervjuträning.

Region Södra Småland

Första gången som Pelle Thornberg arbetade med medieträning med tjänstemän, inom det som idag är Region Kronoberg, var 2011. Några år senare beslutades det om en hopslagning vilket därmed skulle skapa Region Kronoberg. Personalen fick tränas kommunicera denna omfattande omorganisation.

Hyresgästföreningens ordförande

När Marie Linder tog över ansvaret som hyresgästföreningens ordförande fick hon hjälp med medieträning. Det är en position som ofta blir utfrågad i media och hon är ett tydligt ansikte utåt för den organisation som hon företräder.

Medlemmar ur advokatsamfundet

Pelle Thornberg arbetar regelbundet med medieträning med de medlemmar som önskar denna hjälp inom Advokatsamfundet. Generellt är advokat ett yrke som har stor exponering mot media och detta inte minst om fallet får medial uppmärksamhet.

Hyresgästföreningen Region Mitt

Genom en två dagar lång utbildning, år 2014, i Örebro genomfördes medieträning med Hyresgästföreningen Region Mitt. En utbildning där deltagarna både fick träna på riktiga fall och påhittade händelser. Ett nyttigt sätt att både lära sig teori och praktik.

Övriga referenser till Pelle Thornberg

 • Cajsa Johansson
  Cajsa är både en svenskt erkänd mycket duktig kock samt har blivit känd för svenska folket via ”Kockarnas Kamp” i TV4. Hon driver restaurangen Cajsa´s Kök.

 • Ale Kommun
  Inom Ale Kommun har Flyktingmottagare samt Alkoholhandläggare fått träning. Detta utifrån att det är roller som betydligt oftare kommer med i media än andra roller inom kommunen. Framförallt brukar det vara enskilda fall som media lyfter upp samtidigt som tjänstemännen, ur ett sekretessperspektiv, inte får uttala sig om enskilda fall utan alltid måste svara på vad lagen och reglerna säger. Genom en heldag gavs den kunskap som behövs för att de anställda ska kunna hantera dessa frågor.

Rosad vinprovning i Göteborg

Kanske är det fler än någonsin som nu väljer att “hemestra”, semestra hemma. Sverige bjuder på en rad olika sevärdheter och aktiviteter för den som vill turista i sitt eget land. En minnesvärd upplevelse kan vara att testa på vinprovning i Göteborg.

Göteborg är Sveriges näst största stad och har ett brett utbud av krogar och restauranger att besöka. Flertalet av dessa erbjuder vinprovning i olika former. En del säljer det som upplevelser där du, tillsammans med andra, till exempel får lära dig känna och upptäcka skillnaderna mellan en Shiraz och en Cabernet.

Tips inför en vinprovning i Göteborg

 • Kombinera med en promenad i Haga och innerstaden.
  Göteborg är en promenadvänlig stad, och många av de krogar och restauranger som erbjuder vinprovning är centralt belägna. Turister kan med fördel kombinera en vinprovning i Göteborg med en promenad i mysiga stadsdelen Haga, som är en sevärdhet i sig.
 • Klä dig rätt.
  De flesta restauranger i staden har inga större krav på klädkod. Däremot kan det vara bra att klä sig praktiskt. Under en lång vinprovning finns risk att du spiller, så mörka kläder är en god idé. Går du dit i helvitt är risken stor att du får synliga fläckar på plaggen. Att undvika högklackat kan vara en bra idé, eftersom man på många vinprovningar står upp under lång tid. Undvik även långa, fladdriga ärmar som kan vara i vägen.
 • Undvik parfym.
  Lukten är en mycket stor del av att smaka ett gott vin. Om du eller andra deltagare i provningen luktar mycket rakvatten, parfym eller rök kan det försämra upplevelsen något. En doftfri miljö låter dig bättre upptäcka vinerna på djupet.

Hur bokar man?

Det finns flera alternativ för den som vill boka en vinprovning i Göteborg. Vanligt nu för tiden är till exempel att köpa det som en upplevelse. En rad hemsidor finns i landet som säljer just upplevelser, där vinprovning brukar vara i sortimentet. Det är liknande priser, och du kan få en snygg presentbox att överraska den du ska gå dit med. Men det går givetvis utmärkt att höra av sig direkt till krogarna. Ett tips är att söka på nätet och helt enkelt slå dem en signal, eller titta efter information på deras hemsidor. En del erbjuder onlinebokning.

3 snabba om företagslarm

3 snabba om företagslarm

 • Företagslarm är en växande sektor med många aktörer som levererar lösningar anpassade till det aktuella företaget
 • Genom att ansluta sitt företag till ett modernt larmsystem ökar tryggheten på företaget samtidigt som risken för t.ex. inbrott och skadegörelse minskar.
 • Utan företagslarm tar företaget en onödig risk som lätt kan förebyggas genom ett bra och modernt larmsystem.

Företagslarm som förebyggande åtgärd

Genom ett modernt företagslarm kan företag skydda sina lokaler och materiel på ett mycket effektivt sätt. Dagens företagslarm kan levereras för att passa till både små och stora företag i alla branscher, och genom att konsultera en larmtekniker får företaget en perfekt anpassad larmlösning. I ett hårt samhällsklimat är det viktigt att jobba med förebyggande åtgärder, och därför är företagslarm så viktiga. De allra flesta försäkringsbolag sätter stort värde på att deras försäkringstagare använder sig av ett gediget förebyggande arbete, så där finns ännu ett argument för att se över företagets larmsystem. De flesta företag har mycket att vinna på att installera ett gediget larmsystem. En extra faktor som bidrar till brottsförebyggande är att ansluta sig till ett vaktbolag som patrullerar området några gånger per dygn. Denna till synes enkla åtgärd kan verka avskräckande och obekväm för den som tänkt bryta sig in i lokalerna.

Så kan företagslarm öka tryggheten på företaget

För den del av företagets personal som arbetar obekväma tider på kvällar och helger, eller arbetar mycket ensamma i lokalen, är företagslarm en otroligt viktig tillgång som ökar tryggheten i arbetet. Genom att ha företagslarm med en funktion för överfall eller otrygg situation kan personalen snabbt larma om behovet uppstår. Dessa larm kan och bör bäras vid ensamarbete eller utsatta tidpunkter, och gör att pågående brott och obehagliga situationer lättare kan uppmärksammas och avvärjas med hjälp av en väktare. Larmen ser lite olika ut från fall till fall, men generellt skickar dessa överfallslarm ett meddelande till de patrullerande väktarna, som infinner sig på platsen så fort de kan för att hindra att brott begås. På så vis förbättras arbetssituationen avsevärt och utsattheten minskar för företagets personal.

Ny form av teambildning

När vi är små är vi vana vid att leka med andra barn. Vi interagerar mycket och när ett problem uppstår och vi inte kan lösa det själva ber vi helt enkelt kompisarna om hjälp. Men när vi är äldre glömmer vi ibland detta och har en tendens att isolera oss. Detta blir kanske extra tydligt på jobbet där många har individuella uppgifter istället för gemensamma. Istället för att jobba i team arbetar vi på egen hand. Det behöver inte alltid vara en nackdel, men det är alltid viktigt att förstå de man arbetar jämsides med och ha möjligheten att samarbeta när situationen kräver det. En annan aspekt är att vi ofta glömmer bort att lära känna varandra som personer, även när vi jobbar i team – något som är otroligt viktigt för att få ut det mesta av arbetet. Just därför är teambuilding i Stockholm en bra idé, oavsett hur situationen ser ut där du arbetar.

Teambuilding hos Stockholm AB

Aktiviteter Stockholm AB är ett företag som arbetar med att arrangera olika event och aktiviteter, däribland teambuilding. Det finns många olika alternativ att välja mellan för att hitta det som passar just din grupp. Ett alternativ är ”Hållbarhet och moppe-tävling” som går ut på att utföra olika delmoment på olika platser i Stockholmsområdet som du tar dig till genom elmopeder. Ett annat exempel är ”SMS-jakten” som är lite simplare, där lagen kommer få olika uppdrag via sms. Oavsett uppdrag så finns en aktivitetsledare alltid med som guidar er genom aktiviteten. Samtliga aktiviteter innefattar de delar som innebär teambuilding; kommunikation, planering och samarbete.

Välj rätt aktivitet

Utav alla olika alternativ till teambuilding-aktiviteter kan det vara svårt att välja rätt. Vad som passar bäst har bland annat att göra med storleken på gruppen, hur väl deltagarna känner varandra sedan innan och vad behovet är. Om det är ett helt nytt team kan det vara bra med lite mer djupgående aktiviteter som gör att deltagarna lär känna varandra ordentligt, medan en redan väletablerad grupp har ett större behov av att bara ha roligt. Som tur är erbjuder Aktiviteter Stockholm AB gratis konsultation för att göra det enklare för dig!

Anledningar att göra teambuilding

Det finns många anledningar till varför man bör ha teambuilding i alla företag. Generellt så handlar det om att stärka gruppen på olika sätt, men det finns många olika aspekter till varför det är bra. Först och främst vill man att gruppen ska ha roligt tillsammans vilket bidrar till en lättsammare stämning på jobbet. Genom att man tvingas samarbeta i dessa aktiviteter blir resultatet dessutom ofta att deltagarna börjar samarbeta mer även när de arbetar på kontoret. Teambuilding syftar dessutom till att deltagarna ska öka förståelsen för varandras viljor, behov och kunskaper och på så sätt kunna hantera varandra på ett bättre sätt. Av alla dessa anledningar är det troligt att effektiviteten ökar på jobbet och att det då finns en aspekt av ekonomisk vinning för företaget.

Mötesrum skapar större flexibilitet

De flesta företag behöver regelbundet ha möten. Detta både med anställda, kunder och leverantörer. Ett alternativ mot att hålla dessa i företagets egna lokaler är att hyra mötesrum under de timmar mötet beräknas hållas. Ett alternativ som skapar större flexibilitet.

Möten som passar alla

Kommer kunderna/leverantörerna med flyg till Göteborg kan det vara smidigt att boka konferens nära flygplatsen eller i centrala Göteborg. Behöver ett möte hållas innan en stor mässa i Stockholm är det effektivt att hyra ett rum i närheten av mässan osv.

Hotell, Konferensanläggningar, Kontorshotell

Mötesrum kan bokas hos flera olika företag. Många hotell har exempelvis konferensanläggning och därmed även ett flertal rum i lokalerna. I centrala delarna av storstäderna finns även kontorshotell där man kan hyra ett eller flera mötesrum när läget är primärt. Det finns även jämförelsesidor på internet där flera olika uthyrare presenterar sina rum och vad som ingår i priset.

Att tänka på

Innan ett mötesrum bokas bör man se över vilka funktioner och vilket läge som krävs.

 • Läge
  Spelar läget stor roll? Ska ett stort arrangemang hållas mitt i centrala Göteborg är det ju exempelvis smidigt att även ha tillgängliga mötesrum i centrala delarna av staden. Förväntas deltagarna bara vara på plats någon timme för att sedan vända hemåt väger närhet till kommunikation tyngre. Kanske kan mötet avslutas med en gemensam aktivitet? Uppskattas närhet till skog och natur?
 • Pris
  Företag som inte har egna rum behöver regelbundet hyra detta. Det är tydligt att prisskillnaderna är stora. I centrala delarna av storstäderna Stockholm och Göteborg är prisläget betydligt högre än i en småstad. Finns inte behovet av att ha mötet centralt kan stora summor sparas på att lägga det utanför stadskärnan.
 • Funktioner och service
  Idag har de flesta mötesrum videokanon, whiteboard och annan utrustning som gör att mötet lätt kan hållas. Det som däremot kan skilja är vilken servicenivå som erbjuds. Finns det någon receptionist att fråga om några frågor skulle uppstå?

Behöver mer än bara mötestid bokas? Önskas exempelvis boende, restaurang i närheten, catering, taxibokningar eller annat? En del rum blir tillgängliga enbart genom att besökaren kan koden till dörren men någon som möter upp och guidar finns inte. I andra fall ingår en hel del service, funktioner och smidiga tjänster.

Större intresse för catering i Stockholm

Det finns stora fördelar med att anlita en cateringfirma. Oavsett om det handlar om bröllop, firmafest, företagsevenemang, mottagning, konfirmation eller något annat evenemang är catering en praktisk och prisvärd lösning.

För privatpersoner har catering varit en företeelse som använts endast vid större arrangemang. På senare år har det förändrats väsentligt. Både vid mindre sammankomster och i anslutning till bemärkelsedagar anlitas catering i Stockholm. Vad som föranleder det ökade intresset är svårt att avgöra. Effekten är dock tydlig! Branschen har tagit stormsteg vad gäller att erbjuda menyer utformade efter breda preferenser. Vegetariska eller GI anpassade menyer är inte någonting ovanligt. Detta innebär att proffsrätter blir tillgängliga även för den med tydliga krav avseende råvaror.

Catering är lätt och frigör tid

Catering innebär att någon annan tar hand om matlagningen. När man anordnar en fest eller annan tillställning är det ofta matlagningen som är det mest tidskrävande, särskilt om det är många gäster. Tänk dig ett läge när det behövs tilltugg till fördrinken och en trerätters middag på det. Det innebär många timmar av planering, inköp, tillagning och upplägg. Om du låter en cateringfirma ta hand om maten kan du istället fokusera på andra förberedelser så att din tillställning verkligen blir i toppklass.

Proffsigt tillagad mat

Oavsett om du är bra på att laga mat eller inte är det alltid skönt att låta proffskockar stå för matlagningen. Det är en sak att ordna middag för goda vänner i hemmet. Det är en helt annan sak att tillaga mat för 20, 50, 100 personer eller mer. Den som har provat vet. När antalet gäster är större krävs det ett helt annat logistiktänk för att det ska bli bra. Maten måste serveras samtidigt till alla gäster, hållas varm utan att bli sönderlagad och dessutom se bra ut. Allra bäst blir det om man beställer catering med servering. Då ser personalen till att allt blir perfekt från tillagning till servering.

Spännande valmöjligheter

Cateringfirmor har erfarenhet av att jobba med många olika slags kunder med varierande smak och krav. För dig som kund innebär det en värld av möjligheter när det kommer till val av meny. Det finns catering för frukost (frukostmöte för firman till exempel) och till och med för smoothies. Självklart kan man hitta catering med barnmeny för barnkalaset eller som en extra finess för bröllopet. Några av de inriktningar som blivit vanliga är

 • Vegetariskt
 • Fiskrätter
 • Skaldjur
 • Kötträtter
 • Pajer
 • Soppor
 • Husmanskost
 • Pasta
 • Buffémat
 • Vegetariskt
 • Glutenfritt
 • Veganskt
 • GI

Ett prisvärt alternativ till restaurang

Själva maten från catering behöver inte vara så mycket billigare än den mat som restauranger erbjuder, även om den ofta är mer prisvärd. Däremot kan du spara stora summor på att stå för drycken själv. Restauranger har ofta en fin marginal på drycken, något som du som gäst eller kund givetvis får betala. Dessutom innebär catering att du kan välja hur mycket av maten och tillbehören själv ska stå för och hur mycket hjälp du vill ta in från cateringfirman. Istället för att ha festen på en restaurang kan du hyra festlokal, använda företagets lokaler eller ditt eget hem och spara en bra slant.

Slottskonferens

Den som bär ansvar för att anordna företagets konferenser och möten har ett stort arbete framför sig. Naturligtvis kan man hitta konceptlösningar vilka snabbt går att sjösätta, men för att nå ett lyckat resultat krävs ofta även eftertanke och en målbild för vad man önskar uppnå under sin vistelse. Oavsett vad för verksamhet som bedrivs kan man enas om en sak genom erfarenhet och dikt. Nämligen att lokalerna har en inverkan på upplevelsen!

Att besöka ett slott är inte någonting som för merparten hör till vardagen. Tvärtom är det någonting unikt och inspirerande med att höra sina steg samspela med brädgolv kantat av såväl klackar som ridsporrar. Här kan man hitta perspektiv och närma sig dagens agenda med nykter och skarp blick. Den som bokar konferens på ett slott har i regel tänkt igenom det hela grundligt. Att Engsholms slott i Stockholm dessutom har förstklassig mat med anor från de främsta köken, gör valet för många ganska enkelt.

Helhetsupplevelse

För att en konferens skall bli en av de upplevelser man bär med sig under längre tid, krävs att den bjuder på någonting mer än bara möten. Detta är någonting de flesta deltagare kanske ändå upplever sin del av under veckan. Kan man tillföra ytterligare upplevelser har man vunnit mycket! När man förlägger sin konferens till slott och herrgård finns naturen alltid i direkt närhet. På så vis har man redan begett sig långt ifrån dagliga lokaler och trafik. Detta kan vara tillräckligt för att man skall kunna fokusera på rätt saker och nå dit man vill. Både i fråga om relationer och affärer.

Engsholms slott har jobbar med konferenser sedan 1986 och har stor erfarenhet om vad som krävs. Som gäst har man full stöttning av personalen och kan ta del av såväl lokala rekommendationer som erfarenhet. Skulle man behöva teknik, anpassningar eller specifik mat kan detta vanligtvis ordnas om man är ute i god tid. De som en gång varit på konferens i slott har en upplevelse bakom sig värd att diskutera. Som konferensansvarig på företaget kan man här vinna stort på att fokusera på helhetsupplevelse.